Očajnički vapaj doktorice: Izraelci ubijaju sve redom, bebe će umrijeti, molim vas, spasite nas

Fadia Malhis, doktorica u bolnici Al-Shifa u gradu Gazi, rekla je u subotu da izraelska vojska puca na one koji žele da pobjegnu iz zdravstvene ustanove.

Ginekologinja Malhis dopisniku AA u telefonskom razgovoru koji je više puta prekidan rekla je da je izraelska vojska opkolila područje bolnice i nalaze se pred vratima, “ni metar dalje”.

– Ubijaju svakoga ko želi da izađe iz bolnice. Ako se neko kreće između jedinica, pucaju na njega. Mnogo je poginulih u dvorištu ispred Hitne pomoći, situacija je jako loša i opasna, neopisivo – rekla Malhis te dodala:

– Ovo je kao zatvor bez vode, struje, hrane… U dvorištu je bilo više od 100 žrtava. Pucali su na one koji su pokušali da sahrane poginule u dvorištu. Neki su pokušali da pobjegnu iz bolnice, a i njih su ubili. Pucali su i na mene.

Kazala je da nema struje u bolnici i naglasila “sve lošije stanje beba u inkubatorima na jedinici intenzivne njege”.

– Na odjelu intenzivne njege je 60 beba, 39 ih je intubirano, jedna beba je umrla u popodnevnim satima. Ova novorođenčad će umrijeti, jedno za drugim – kazala je Malhis.

Pozvala je na hitnu akciju kako bi se prekinula neprijateljstva oko bolnice.

– Molim vas, spasite nas, zaustavite ovaj rat, inače ćemo umrijeti. Mrtvih ima svuda. Spasite nas, situacija je jako loša – uputila je očajnički poziv u pomoć doktorica.

Anadolija

Back to top button