U SRBIJI SU REKLI DA SE KURTI PLAŠI VUČIĆA: Njegov odgovor zatresao je Beograd; “Ne plašim se ratnih zločinaca…”

Pokret Samoopredjeljenje naveo je danas da se potencijalni kandidat za premijera Kosova Albin Kurti ne plaši nikoga, kako je istakao, “ni ratnih zločinaca, ni zločinaca mira, niti na Kosovu ili bilo gdje drugo”.

U pisanoj izjavi Samoopredeljenja redakciji Kosovo Online to je navedeno kao reakcija na medijske napise u Srbiji da se “Kurti plaši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom”.

Erzen Vranichi, iz Sekretarijata za medije i komunikaciju Pokreta Samoopredjeljenje, rekao je da se neće voditi tajni razgovori već, kako je naveo, dijalog o potrebama i pravima ljudi.

On je ukazao da postoje tri principa na kojima se zasniva politika Kurtija kako bi se “izliječila rana koja je otvorena propalim projektom oko razmjene teritorija”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je izjava mandatara za sastav kosovske Vlade Albina Kurtija “da ne želi da ga vidi za pregovaračkim stolom” u pregovorima Beograda i Prištine, pokazatelj da Kurti hoće da se bavi kadrovskom politikom u Beogradu.

(SB)

Back to top button