Liječnik mu je rekao da više neće igrati nogomet, a danas nosi dres najvećeg kluba na

“LIJEČNIK mi je rekao da se moram maknuti od nogometa, da ga više neću moći igrati”, prisjetio se Nacho, nogometaš Reala, najtežih trenutaka u životu.
S 12 godina saznao je da zbog dijabetesa više neće moći igrati nogomet.
“To mi nije rekao moj liječnik, već njegov kolega jer mog liječnika nije bilo u bolnici. Sjećam se da sam zbog toga propustio turnir s Realom. Bilo mi je užasno”, otkrio je Nacho koji je prošao sve omladinske kategorije Real Madrida.
Srećom, pričekao je svog liječnika i saznao dobre vijesti.
“Kasnije sam otišao kod svog liječnika, kojeg volim jako puno, i on mi je rekao potpuno drugačiju stvar. Rekao mi je kako je za mene ključno da nastavim igrati jer je sport jako važan. Tog ponedjeljka je moj život ponovno počeo…”
Uz puno muke i pažljivu prehranu stigao je i do prve momčadi Reala.
“Naravno da je teško, morate se brinuti tri puta više o sebi od zdrave osobe. Posebno je bitna prehrana i način na koji odmarate. Uz to, uvijek uz sebe morate nositi stvari koje vam mogu pomoći.”

Nacho, koji je nedavno odigrao 100. utakmicu u dresu Reala, sportom se bavi i kad nije na nogometnim travnjacima…
“Ja sam fenomen. Kada sam na odmoru volim brdski biciklizam, triatlon… Radim sve što volim, ništa me ne sprječava. Uz bolest sam postao puno odgovornija osoba. Znam da će bolest biti uz mene do kraja života, osim ako se ne pronađe neki lijek. To je kao da je neki suigrač stalno uz mene…”
Izvor:Index.hr

 

Back to top button