Zastava oružje dogovorila posao do 2020. godine

Najviše izvozimo u afričke zemlje, u Saudijsku Arabiju i nešto za Egipat, kazao je za Oslobođenje Saša Milošević

Firma Zastava oružje iz Srbije izvozi lovački i sportski program u preko trideset zemalja svijeta, a konstantno rade i na poboljšanju kvaliteta proizvoda i svih procesa. Stalno investiranje u obrazovanje kadrova i nabavku savremene kompjuterske opreme i tehnologije rezultira plasiranjem novih proizvoda koji prate trendove na svjetskom tržištu.

Proizvodi

Svoje proizvode Zastava je predstavila i na nedavno održanom Sajmu gospodarstva u Mostaru.
– Vojna industrija dosta radi i ima mnogo ugovorenih poslova. Imamo ugovorene poslove čak i za naredne dvije godine. Najviše izvozimo u afričke zemlje, u Saudijsku Arabiju i nešto za Egipat. Trenutno na našoj liniji radimo preko 40 različitih proizvoda, to su modeli u različitim varijantama, lake i teške automatske puške, mitraljezi, snajperske puške, manji kalibri i veći kalibri, automatski bacači granata i drugi proizvodi, kazao nam je direktor marketinga Zastava oružja Saša Milošević.
S obzirom na to da imaju ugovorenog posla do kraja 2019, u nove pregovore još ne ulaze, ali potražnja je velika pa nakon što urade sve što je dogovoreno, onda će ići i na neka nova tržišta.

Potražnja

– Potražnja je velika, ali je nemoguće sada dobiti oružje preko reda. Uglavnom, ljudi ne pitaju za cijenu, nego samo traže da oružje bude gotovo što prije, ali se moramo držati ugovora. Bitno je da veliku podršku imamo od države kad su u pitanju i plasman i proizvodnja, kazao je Milošević, koji je kazao da, zahvaljujući CATIA dizajniranju proizvoda, Zastava oružje može vrlo brzo da odgovori zahtjevima tržišta.
Strateško opredjeljenje ove kompanije je dobra pozicioniranost proizvoda na ukupnom svjetskom tržištu i saradnja sa svjetskim oružarskim firmama.

oslobodjenje

Back to top button