Vučić ne dolazi u Srebrenicu, 11. jula se sastaje s Erdoganom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ove godine neće doći na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, potvrđeno je iz njegovog kabineta.

Naime, prvi čovjek Srbije 11. jula ide u posjetu u Istanbul, gdje će se sastati sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić je prije nekoliko dana, nakon sastanka sa voditeljicom evropske diplomatije Federicom Mogherini i kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, novinarima rekao kako ne zna hoće li prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima.

– Mislim da je važnije sačuvati dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet – poručio je Vučić prije nego je saopćeno kako se na dan komemoracije sastaje sa Erdoganom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ove godine neće doći na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, potvrđeno je iz njegovog kabineta. Naime, prvi čovjek Srbije 11. jula ide u posjetu u Istanbul, gdje će se sastati sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Vučić je prije nekoliko dana, nakon sastanka sa voditeljicom evropske diplomatije Federicom Mogherini i kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, novinarima rekao kako ne zna hoće li prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima. – Mislim da je važnije sačuvati dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet – poručio je Vučić prije nego je saopćeno kako se na dan komemoracije sastaje sa Erdoganom.

Saznajemo.net

Back to top button