Udarali ga čim su stigli: Petorica mladića pretukla vlasnika kafane

Duško Brkić, zvani Gera (53), vlasnik kafane “Intermezzo” i banjalučki muzičar, napadnut je u četvrtak veče u ovom lokalu u banjalučkom naselju Lauš od strane pet mladića i teško je povrijeđen.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u 23.15 u ugostiteljskom objektu i ispred njega u Kosovskoj ulici došlo do međusobne tuče više osoba, od kojih je jedno zadobilo povrede, zbog kojih je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske”, navela je u petak Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

 

Brkića su, kako se nezvanično saznaje, na Hirurgiju poslali Anđelo Miletić (20), Miloš Ćulum (20), David Krneta (20), Vukašin Savanović (20) i Milan Zimonja (25).

 

Oni su, prema posljednjim informacijama, uhapšeni.
Policija je obavila uviđaj, a obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

“Rad na utvrđivanju svih okolnosti zaprimljene prijave je u toku”, kaže Markanovićeva. Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS saopštili su da je pacijent trenutno stabilno.

“Zdravstveno stanje pedesettrogodišnjeg pacijenta iz Banjaluke, čiji su inicijali D.B., a koji je teže povrijeđen u tuči više lica u banjalučkom naselju Lauš, je stabilno” saopšteno je iz UKC RS.

 

Prema riječima načelnika Službe za neurohirurgiju Vesne Ivanišević i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji Miroslava Regode, pacijent je primljen sa povredama kostiju lica, a nakon obavljenih neophodnih dijagnostičkih i terapijskih procedura je zbog prirode povreda premješten u Službu za maksilofacijalnu hirurgiju.

 

“On ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi”, naveli su u petak iz UKC-a.

 

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju od jednog od očevidaca čitavog događaja, petorica mladića sa Petrićevca su počela svađu sa Brkićem, nakon čega je došlo do naguravanja i tuče.

 

“Nešto su se posvađali, počeli se gurati i tući ga. Udarali su ga čim su stigli njih petorica, a zatim su polupali flaše i njima ga boli po leđima. Slomili su mu i nos. Nakon toga su ga ostavili da leži u lokvi krvi pa ga opet udarali”, kazao je izvor “Nezavisnih”.

 

Prema njegovim riječima, nakon toga su sjeli u auto i pobjegli. U kafani u petak nije bilo nikoga, a konobar koji je radio u tom trenutku navodno daje izjavu u policiji. Ono što je bilo evidentno je da po stepenicama lokala ima dosta krvi i slupanih flaša.

Istocnabosna.com

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f