Bošnjaci Norveške pokazuju koliko srce imaju

Džematlije iz Lillehammera i Øyera, uz dužno poštovanje, obraćaju se svim džematlijama, a u vezi pokretanja humanitarne akcije kojom bi se riješilo stambeno zbrinjavanje jetimske porodice rahmetli efendije Admira Vukovića, koji je ubijen tokom ramazanskog Bajrama u svom rodnom mjestu kod Zavidovića, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Norveške.

Inače, Admir ef., je bio imam posljednjih osam godina u selu Mokronoge kod Duvna. Iza njega je ostala supruga Amra sa dvoje maloljetne djece, kćerka Lejla (8 godina) i sin Ahmed (6 godina). Admir ef. je, prema svjedočenju njegovih džematlija bio imam za primjer, uvijek spreman pomoći i biti na raspolaganju svima.

Džematlije Mokronoga su pružili pomoć u skladu sa svojim mogućnostima, te su im ustupili džematsku kuću u kojoj borave dok se ne riješi njihovo stambeno pitanje. Sva sredstva koja se prikupe tokom ove humanitarne akcije bit će proslijeđena ovoj jetimskoj porodici.

Vaše uplate možete izvršiti na broj konta: 2002.17.26401
sa naznakom: “Pomoć familiji Vuković”
Ili VIPPS-om, na tlf. 95761961 (Nurko Kičin).

Ukoliko vam je potrebno više informacija oko ovog slučaja, možete kontaktirati Nurku Kičina, na broj telefona: 95761961, ili Samira Tiru: 90203039. Novac se može i lično uručiti Nurki i Samiru. Odazovimo se i obezbjedimo krov nad glavom ovim jetimima, saopšteno je iz Norveške.

ib.com

Back to top button