Široka lista potencijalnih kandidata za potpredsjednika RS

Na Konvenciji SDA u Sarajevu danas će biti proglešeno ime Ramiza Salkića kao kandidata za potpredsjednika RS. Salkić je aktuelni potpredsjednik RS, a osim njega u utrku za ovu poziciju ulazi još nekoliko kandidata.
Zastupnik u Parlamentu BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović sinoć je u Srebrenici objavio kandidaturu na predstojećim izborima za potpredsjednika Republike Srpske uime Nezavisnog bloka.

– Gdje god da sam bio, šta god da sam radio, moja Srebrenica je uvijek bila sa mnom. I zato, dragi moji sugrađani, moji Srebreničani, sa kojima sam prošao i najbolje i najgore, pred vama zvanično objavljujem da ću se na predstojećim izborima kandidirati za mjesto potpredsjednika RS-a ispred Nezavisnog bloka i da ću, zajedno sa vama i pobijediti – poručio je Ahmetović.

Nekoliko dana ranije svoju kandidaturu za istu poziciju objavio je i nekadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Durkaković.

– Idemo do pobjede! Idemo pokazati da možemo biti alternativa Dodiku i Govedarici, poslaćemo drugačije poruke i uraditi jednu kampanju u kojoj nećemo nikoga pljuvati i napadati, već nuditi nova rješenja i nove politike za Bošnjake i Hrvate u RS-u, ali i za sve građane koji žive na području ovog bh. entiteta. Što se tiče navodne konkurencije za potpredsjedničku funkciju, njih ne želim komentarisati, njihova sloboda je da se kandiduje, a moje pravo je da pokažem da ja mogu bolje i da naša zemlja zaslužuje bolje – rekao je Duraković.

Osim pomenute trojice, u javnosti se dosta govorilo i o kandidaturi šefa Kluba Koalicije Domovina u NSRS i potpredsjednika SBB-a BiH Admira Čavke i to u ime Proevropskog bloka, a o čemu će konačnu riječ dati SBB.

(Vijesti.ba)

Back to top button