Tužilaštvo BiH će provjeriti Twitter objave Rajka Vasića

Nakon objava Rajka Vasića na Twitteru u kojima je prijetio novim genocidom, u čitav slučaj će se uključiti i Tužilaštvo BiH.

FOTO: ARHIV
Kako je za Faktor potvrdio glasnogovornik ove institucije Boris Grubešić, ova institucija će izvršiti “provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter od 10. jula 2018. godine”.

Podsjećamo, član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar ove stranke Rajko Vasić, objavio je na Twitteru poruku u kojoj je zaprijetio novim genocidom: “Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”.

Osim toga, Vasić je objavio više poruka mržnje u kojima negira genocid u Srebrenici.

Između ostalog, napisao je kako je “genocid haško-sarajevska laž u kojoj uvijek stradaju bosanski muslimani”, te “Nije bio genocid u Srebrenici, niti bilo gdje u BiH. Bilo je strijeljanje ratnih zarobljenika”.

Ove poruke izazvale su niz reakcija uključujući i člana rukovodstva Građanskog saveza i publiciste Emira Suljagića koji je pozvao v.d. glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić da što prije pokrene istragu protiv Rajka Vasića.

Izvor: Faktor

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f