Med i orasi: prirodni lijek za mnoge probleme

Med i orasi su odličan prirodni lijek koji može zamijeniti niz tableta. Pozitivno djeluju na čovjekovo zdravlje i mogu ublažiti i smanjiti mnoge probleme sa zdravljem.

Med obiluje vitaminima B1, B2, B5, B6, C, D, E i K te mineralima natrij, kalcij, kalij, magnezij, želejzo, fosfor, jod, cink i selen. Smanjuje probavne probleme, čisti organizam i pomaže kod prehlade.

Med i orasi opskrbljuju tijelo svim potrebnim vitaminima, mineralima, proteinima, ugljikohidratima i mastima. Ova kombinacija je dobra za poboljšanje krvne slike na prirodan način, tako da u njoj možete uživati ​​svaki dan, čak i duže vrijeme. Zbog toga je odlično rješenje za anemične osobe.

Kako napraviti prirodni lijek od meda i oraha?
Potrebni sastojci:

500g meda
500g oraha
1 limun
Priprema:

Orahe usitnite i pomiješajte ih s medom. Dodajte sok od jednog limuna i dobro promiješajte. Pohranite u staklenku. Ovu mješavinu možete konzumirati 3 puta dnevno po 1 žlicu.

U slučaju da imate visoki krvni tlak, poželjno je uzimati mješavinu svaki dan, u periodu od 45 dana.

Med i orasi protiv glavobolje
Med i orasi pomažu kod glavobolje i problema s nesanicom. Umjesto tableta protiv bolova, uzmite 1-2 žlice mješavine meda i oraha dnevno.

Med i orasi protiv čira na želucu
Za one koji imaju problema sa čirom na želucu preporučuje se 20 g usitnjenih oraha pomiješati s vrućom vodom. Nakon toga se dobro promiješa, a zatim procijedi. U dobiveno „orahovo mlijeko“ dodaju se 2 žlice meda i dobro promiješa. 2-3 žlice ove ljekovite kombinacije uzima se pola sata prije svakog obroka.

Med i orasi protiv impotencije
Pomiješajte istu količinu meda i oraha, te uzimajte 2-3 puta dnevno po 2 žlice ove mješavine 30 minuta poslije jela. Preporučuje se konzumirati 20-30 dana u kontinuitetu.

Kiwi.hr

Back to top button