Direktor potvrdio: Khabib i McGregor ponovo će se boriti

U oktobru 2018. godine je Dagestanac potpuno nadjačao irsku zvijezdu

Prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio je da će se novi okršaj Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora dogoditi u 2019. godini.

Veliku pažnju svjetske javnosti privukao je njihov meč u oktobru 2018. godine kada je Dagestanac potpuno nadjačao irsku zvijezdu te ga prisilio na predaju u četvrtoj rundi. Ta borba izazvala je opći haos u kojem su sudjelovala oba borca.

Khabib se sukobio i s McGregorovim trenerskim osobljem, padale su šake i uvrede, a o svemu se pisalo još dugo nakon borbe.

Kazne za napravljene prekršaje oba će borca saznati krajem januara kada će se održati saslušanja Atletske komisije Nevade za ovaj slučaj. Međutim, Dana White potvrdio je da će se ove godine Khabib i Conor ponovno boriti te da će sve ovisiti o dužini kazne koje dobiju, javlja Index.hr.

– Vjerujem da mnogi žele ponovo vidjeti tu borbu. Moramo međutim sačekati i vidjeti šta će se dogoditi s kaznama, jer još nisu saslušani. Ipak, nova borba se mora dogoditi, a kada znat ćemo tačno kada se sve riješi oko suspenzija. Vjerujem da će to biti već ove godine. Ponavljam, moramo sačekati odluku Atletske komisije, ali da, borba će se dogoditi – rekao je White za TMZ Sports.


Izvor:
Faktor

Back to top button