Tijela pronađena u stanu: Majka i dvije kćerke umrle od gladi

Obdukcija je pokazala da su majka i blizanke (18) koje su pronašli mrtve u stanu u Beču umrle od gladi.Podsjetimo, u stanu u Beču policija je u utorak našla mrtvu ženu i dvije tinejdžerke.Pretpostavlja se da su umrle još krajem marta ili početkom aprila.U stanu su živjele Vesna M. (45) porijeklom iz Srbije i njene blizanke (18). Vrata su morali provaliti vatrogasci i policajci nakon što ih je nazvala zabrinuta poznanica porodice.
Blizanke su navodno bile osobe s invaliditetom te su pronađene mrtve na kauču.Vesna je nekoliko puta bježala od nasilnog supruga u sigurnu kuću. Kasnije su se rastavili i muž je otišao, a Vesna je ostala sama s blizankama. Briga o blizankama očito je za nju bila previše.Još 2017. godine komšinica je pozvala centar za socijalnu skrb koji je tada utvrdio da je situacija u redu. No komšije kažu da je Vesna M. bila psihički bolesna.
Kažu da porodici nikada niko nije dolazi u posjetu. Majku i blizanke su rijetko viđali, ali su zato često čuli viku i vriskove iz stana, piše OE24.

24 sata.hr