Na dženazi poginulim Edinu i Admiru plakalo je i staro i mlado

Prošle je tek pet mjeseci od pogibije mladića Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. U Srebreniku proglašen dan žalosti, zastave na pola koplja, suze u očima roditelja, supruga, djeca, rodbine i prijatelja


H. Čalić / Avaz.ba
prije 53 minuta
– Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Na dženazi poginulim Edinu i Admiru plakalo je i staro i mlado
– Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba +2
Srebrenik je danas zavijen u crno. Dvojici 36-godišnjaka, radnih kolega iz firme „Tempoplast“ Edinu Fazliću Edi iz Šahmera i Admiru Buljubašiću Adi iz Kiseljaka kod Srebrenika, koji su živote izgubili u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u utorak, 26. maja, vraćajući se s posla, na opasnoj dionici magistralnog puta Tuzla – Županja u Dubokom Potoku kod Srebrenika, danas su obavljene dženaze.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović zbog velike tragedije koja je zadesila porodice Fazlić i Buljubašić, rodbinu, prijatelje i radne kolege, proglasio je dan žalosti, te je porodicama uputio saučešće.

Iza dvojice radnih kolega Edina i Admira ostali su roditelji, supruge, djeca i brojna rodbina. Ostala je nenadoknadiva praznina, tuga i bol. Prerano su ugašena dva mlada života. Samo 5,5 mjeseci od pogibije Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. „Put smrti“, kako magistralnu cestu Tuzla – Orašje zovu u ovom kraju, uzeo je nove žrtve.

Nesreća u Dubokom Potoku kod Srebrenika
FOTO: ARHIV
Istraga će pokazati kako su na licu mjesta, u utorak, 26.maja u sudaru sa kamionom u svom automobilu, živote izgubila dvojica 36- godišnjaka, rođaci i radne kolege Admir i Edin. Jučer se nad Srebrenikom i nebo otvorilo. Bolesni otac Admira Bujubašića, milovao je tabut sina i sam se boreći za bolešću. Ukopan je na mjesnom mezarju Kiseljak kod Srebrenika, uz muk, plač i suze. Na oba ispraćaja svojih kolega došlo je 125 radnika „Tempoplasta“. Čokirani su gubitkom dvojice kolega.

Tuga i bola i pred kućom Edina Fazlića u selu Šahmeri kod Srebrenika. Roditelji, supruga, i dvoje djece blizanaca starih dvije godine su jedni druge tješili. Mjesni imam je pozvao sve prisutne, ali i ožalošćene da nam je sada više nego ikada potreban sabur. A potom se nad Srebrenikom prolila kiša i nebo je plakalo za dvojicom mladih i čestitih momaka.

Avaz.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f