POGINULE SESTRICE ZAJEDNO ISPRAĆENE SA OVOG SVIJETA: Dženaza i tuga u malom mjestu Šije (FOTO)

Cijelo mjesto obavijeno tugom…

Na mezarju “Buljubašići” u Šijama danas je klanjana dženaza poginulim sestricama, na kojoj se okupio veliki broj rodbine, prijatelja i poznanika stradalih sestara Adžić.

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer poslijepodne oko 15:30h dogodila u mjestu Šije kod Tešnja (BiH), poginule su Adžić Nafa, rođena 2001. godine, iz Tešnja, dok se u vozilu, na mjestu suvozača, nalazilo dijete rođeno 2010. godine, iz Tešnja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi oba lica su smrtno stradala.

Prema izjavi Aldine Alić, predstavnice za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), došlo je do slijetanja sa ceste vozila VW Passat.

Dženaza Šije 03/08/20a
– Vozilom je upravljala A.N., rođena 2001. godine, iz Tešnja, dok se u vozilu nalazilo maloljetno dijete rođeno 2010. godine, iz Tešnja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi obje osobe su smrtno stradala – potvrdila je Alić.

Ističe da je na mjestu nesreće izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće.

Vozilom je upravljala Nafa Adžić (19) iz Tešnja, a da je na mjestu suvozača bila njena maloljetna sestra E.A..

(Doznajemo.com/Avaz.ba)

Back to top button