Nurkić ispunio obećanje koje je dao u Srebrenici: Donirao 40 hiljada dolara za grijanje udruženju

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš i član Phoenix Sunsa prošlog ljeta dao je veliko obećanje, a isto je i ispunio.

Bosnian Beast je još jednom pokazao veliko srce, a ovoga puta pomogao je udruženju MFS-EMMAUS kojem je donirao 40 hiljada dolara za sufinansiranje dijela troškova sistema grijanja na plin.

Inače, udruženje MFS-EMMAUS je jedno od najaktivnijih u Bosni i Hercegovini, a pomaže ljudima koji su u potrebi od Srebrenice do Velike Kladuše.

“Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju s djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja. Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja, ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju. Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić. Želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini”, navodi se u objavi Udruženja.

https://www.facebook.com/share/vEcX9xb25uKhFFY4/?mibextid=WC7FNe

Back to top button