Hamdija Fejzić: Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori

“Zaključci vlade Republike Srpske koji se odnose na Srebrenicu pokazuju da je skupštinska većina nedavno formirana donosila odluke nelegalno i nezakonito. Odluke se odnose na imenovanja i razrješenja predsjednika i potpredsjednika SO Srebrenica, imenovanja i razrješenja načelnika opštinskih odjeljenja , te smjenu i imenovanje direktora Javnih preduzeća i ustanova”, kazao je Fejzić.

On se posebno osvrnuo i na komentar bivšeg partijskog kolege Sadika Ahmetovića.

“Uprkos svemu, u javnosti istupa bivši član SDA Sadik Ahmetović. Podsjećamo, Ahmetović je izbačen iz SDA. Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori. Godinama je dok je imao vlast u Srebrenici držao Bošnjake u podređenom položaju. O Srebrenici i Bošnjacima se brinuo iz Tuzle busajući se u prsa kao veliki patriota i član SDA. Bio je član SDA dok mu je stranka bila dobra i dok je imao koristi. Više od milion maraka je imao koristi od SDA kroz plate i razne funkcije. Ništa nije dao. U posljednje vrijeme nakon što je postao bivši član SDA u medijima Ahmetović istupa protiv predsjednika Izetbegovića koji nema nikakve veze sa dešavanjima.

Međutim, sve je to prilika Ahmetoviću da pronađe svoje izmišljene veze i blati Izetbegovića u medijima bez argumenata. Konstantno pominje incident u Srebrenici za koji snosi dobar dio odgovornosti. Pravio je razdor u opštinskom odboru SDA i sva dešavanja poslije pa i slučaj Osmanović su bila u njegovoj režiji. Pojedini odbornici u SO Srebrenica treba javno da se ograde od medijskih istupa Sadika Ahmetovića”, kazao je Fejzić.

On zaključuje kako je bilo sasvim logično očekivati ovakvu odluku Vlade RS-a jer ni u jednom trenutku nisu ispoštovane zakonske procedure. Ovakvim postupcima samo je nanesena šteta i otežano funkcionisanje opštine Srebrenica.

Podsjećamo, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je odlukukojom je stavila van snage smjenu predsjednika i potpredsjednika Skupštine Općine Srebrenica Hamdija Fejzić (SDA) i Radomira Pavlovića.

Ahmetović je komentarisao kako je odluka Cvijanović dogovor Dodika i Izetbegovića koji se provodi preko posrednika Ramiza Salkića je početak kraja nade da će Bošnjaci u Srebrenici uopće moći dalje živjeti.

Back to top button