Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS uputio božićnu čestitku biskupu Franji Komarici i katolicima u Bosni i Hercegovini

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS uputio je u ponedjeljak 24. decembra 2018. godine, u povodu katoličkog Božića, prigodnu čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

-Blagdani u našoj domovini nas svaki put iznova podsjete na višestoljetne i jedinstvene vrijednosti koje se njeguju u Bosni i Hercegovini. Vrijeme pokazuje da jedna od tih vrijednosti – zajednički život, koji je generacijama izgrađivan na tlu ove zemlje, uprkos svemu, nema alternativu.
To potvrđuju i blagdani, jer, danas, vjerovatno ne postoji grad ili opština u Bosni i Hercegovini u kojoj katolici ne dočekuju svoj najradosniji blagdan Božić. Nadam se da će ovaj blagdan, koji je u katoličkoj vjeri označen kao blagdan koji slavi život, mir i ljubav, svim katolicima u Bosni i Hercegovini donijeti bolji i sretniji život, te da će katolici radost ovog blagdana podijeliti sa svojim komšijama, njegujući zajedništvo i dobre odnose.
Blagdani su prilika da se posebna pažnja posveti obespravljenima i ugroženima, te da se učini sve da im se pomogne. Naše opredjeljenje mora biti izgradnja zemlje jednakih šansi i mogućnosti za sve njene građane bez obzira gdje žive i kako se Bogu mole.
Uvaženom biskupu Franji Komarici i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, u ime Bošnjaka i u svoje ime, od srca želim sretne božićne blagdane!“ – stoji u božićnoj čestitci Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta RS.

KABINET POTPREDSJEDNIKA RS