PROPOLIS I MLIJEKO LIJEČE KAŠALJ, UPALU PLUĆA, BUBREGE, PROSTATU, ČIR…

Propolis u kombinaciji sa mlijekom liječi preko 10 vrsta bolesti.

Propolis je otpadni proizvod pčela. Ova supstanca se koristi od strane insekata kako bi zagradili pukotine, dezinfikovali saće, izolovali i dezinfikovali strane objekte zarobljene u košnici.

Propolis može biti u rasponu od tamno braon do žutog, gorkog ukusa, lijepi se za zube, u ustima izaziva utrnulost.Tačka topljenja je od 80 do 100 stepeni. Brzo se rastvara u alkohlu i sirćetnoj esenciji, a pod uticajem temperature rastvara se i u vodi, ulju i mlijeku.

Da bi se proizvod dobio, pčelari ga ostružu sa zidova košnice, a zatim ga istope. Propolis ne gubi svoje kvalitete pod uticajem toplote. Čak i nakon sat vremena ključanja zadržava sva korisna svojstva.

Korisna svojstva propolisa

Propolis sadrži više od 16 klasa organskih supstanci, među kojima su najvažniji niskomolekularni ciklični polifenoli, alkoholi, aldehidi, flavonidi, enzimi.

Alkoholna tinktura propolisa liječi: kožna oboljenja; rane; upale u usnoj duplji i ulkus.Široko se koristi u stomatologiji, pedijatriji, ginekologiji, urologiji, gastroenterologiji, kardiologiji i onkologiji.

Ljekovitost propolisa se povećava kada mu se doda mlijeko. Ovaj jednostavni koktel daje nevjerovatne rezultate:Zaustavlja razvoj prehlade; ijgrip; zaustavlja upalne procese bilo koje vrste!

Propolis i mlijeko

Za lječenje gripa; akutnih respiratornih infekcija; bronhitisa; pheumonije; astme:

20 kapi propolisa se doda 100 ml vrelog mlijeka. Dijeci mlađoj od 6 godina dodati samo 4 kapi propolisa u 100 ml mlijeka, a zatim povećavati dozu. Ovaj napitak popiti prije spavanja.

Može se napraviti i mlijeko tako što se 1 kašičica smrvljenog propolisa doda u 300 ml mlijeka; prokuha se na laganoj vatri i procijedi. Da biste spriječili grip, kašalj, bolove u grlu – svakih sat vremena uzimajte po kašičicu ovog napitka.

Da biste ojačali imunitet uzimajte po jednu kašičicu ovog mlijeka 15 minuta pre obroka.Bolesti žučne kese, pankreasa, bubrega i bešike.

U 500 ml vrelog mlijeka rastvoriti 40 kapi tinkture propolisa od 10%. Piti pet dana.Čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu.

U 200 ml vrelog mlijeka dodajte 60 kapi tinkture propolisa od 30%. Podijelite u tri doze i pijte tokom dana 30 minuta prije obroka. Tretman treba da traje tri nedelje.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Back to top button