Farisova majka: Kažem sine nemoj izlaziti, sutra je škola. On kaže odoh majko, neću dugo

“Kažem sine nemoj izlaziti, sutra je škola, a on kaže odoh majko, neću dugo. Vratiću se i nikada se više nije vratio”, kazala je večeras majka ubijenog mladića Farisa Pendeka koja se obratila okupljenim građanima Sarajeva.

Nakon stravičnog ubistva Farisa Pendeka koje se desilo u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, večeras je organizovano mirno okupljanje i odavanje počasti.

Farisova majka jedva se držala na nogama, kako je i sama priznala skupila je snage samo zbog građana i sinovih drugara koji su se okupili na igralištu OŠ “Osman Nakaš”.

“Hvala svima, došla sam u ovaj grad jer me je rat natjerao i počela sam novi život u ovom kvartu 2001. Djecu sam vodila i uputila na pravi put, odškolovala sam ih ovdje. Hvala svoj djeci i drugarima koji su ovo učinili. Nisam imala snage, ali sam ipak zbog svih vas došla da vam se zahvalim”, kazala je vidno potresena majka.

Izrazila je nadu kako će njen Faris biti posljednja osoba u ovom gradu, državi… koja je ubijena samo što se vraćao kući.

Majka je ispričala i kako joj je tekao posljednji razgovor sa ubijenim sinom.

“Kažem sine nemoj izlaziti, sutra je škola, a on kaže odoh majko, neću dugo. Vrati ću se i nikada se više nije vratio. Njegov lijepe zelene oči. Moja duša, moja polovica srca, druga je moj Ismet”, kazala je majka zaključivši obraćanje riječima kako se nada da će njene suze stići ubicu sina.

Back to top button